Katoava käyntikortti

Aurasma-kokeilut jatkuvat jälleen! Nyt syksyllä on tullut kehiteltyä useita uusia ideoita, joten entiset täytyy saada valmiiksi. Aurasma Studiostakin tuli uusi versio, joten tutkailtavaa on riittänyt. Päivitin myös Aurasman iPad-sovelluksen tällä viikolla iOS8-päivityksen jälkeen.

Yksi ensimmäisistä Aurasmalla toteutetuista esimerkeistä jonka näin, oli animoitu 20 euron seteliin liitetty Aura. Kun näin sen ensimmäistä kertaa, se tuntui suorastaa taikuudelta.. Nyt samalla demolla on innostettu lisätyn todellisuuden pariin jo monia muitakin. Halusin kokeilla lisää omien animoitujen 3D-mallien tekoa ja tällä kertaa syntyi animaatio omaan käyntikorttiin. Se onkin ollut suunnitteilla jo pidemmän aikaa. Nyt tuli kerrattua taas animointia Blenderillä, etteivät taidot pääse ruostumaan. Ei voi kyllä kovin pitkää taukoa pitää, tai pikakomennot karkailevat päästä.

Itselleni uutena asiana kokeilin musiikin lisäämistä animaatioon. Äänitiedostojen tuominen Blenderiin ja sijoittelu aikajanalle olikin yllättävän helppoa. Katsoin aiheesta lyhyen videon, ja sen avulla äänien lisääminen animaatioon onnistui hyvin. Lyhyet ohjevideot ovat kyllä hyödyllisiä, ettei tarvitse kaikkea yrityksen ja erehdyksen kautta kokeilla. Videoita löytyy paljon sekä Blenderin että Aurasman käyttöön liittyen. Lisäksi yksi suosikeistani on PuppetAR-blogi, josta löytyy vinkkejä molempiin.

Tein käyntikortistani Blenderillä animoidun 3D-version. Kun käyntikorttia katsoo Aurasman tablet-sovelluksella (seuraa ensin kanavaa Auli Nikkanen), käyntikortin osaset katoavat ilmaan. Animaation äänien kanssa tuli ongelmia Aurasmaan vietäessä. Blenderissä kaikki toimii hyvin, mutta kun mallin äänitiedostoineen vie Aurasmaan, se ei lataudukaan. Ilman äänitiedostoja Aura toimii hyvin. Tätä yritän vielä selvitellä. Tässä siis animoitu käyntikortti ilman ääniä.

Seuraavaksi voisi keskittyä tekstuurien tekoon ja kokeilla hahmon animointia. Olen aloittanut yksinkertaisemmista malleista askel kerrallaan lisää kokeillen. Nyt on taas suunnitteilla hieman monipuolisempaa sisältöä ja tulostettu materiaalikin tulee olemaan isompi. Käyntikortin jälkeen työn alla on lisätyn todellisuuden juliste.

More Blender & Aurasma Studio tests: my animated business card. This time I tried to use sound files too. I found this helpful video. It was easy to import the sound files and all worked fine in Blender. When I tried to export the files to Aurasma (.tar file), Aura did not load. It works just fine without the sound files. I’m trying to resolve this.. So here is my animation without the sound files. Next I’m going to make Aurasma augmented poster. I need to practice some more texturing and perhaps some character modeling too.

Jätä kommentti