VR-taiteen välineitä – omat kolme suosikkiani!

Tässä pari vinkkiä virtuaalitodellisuustaiteesta kiinnostuneille. Virtuaalimaalaustilassani syntyy monenlaista tuotosta HTC Viven virtuaalilaseja hyödyntäen, joten tässä omat tämänhetkiset suosikkityövälineeni:

Tilt Brush by Google

Googlen Tilt Brush oli ensimmäinen sovellus, jota kokeilin HTC Viven virtuaalilaseilla. Muistan tuon hetken kun testasin virtuaalista maalaamista Virtual Reality Finland ry:n VR Afterwork -tapahtumassa. Tapahtuman jälkeen istuin bussin takaosassa hymyillen koko matkan ja ajattelin, että tuota haluan tehdä! Nyt omassakin työhuoneessa on ollut jo pidemmän aikaa virtuaalimaalaustila ja innostus on jatkunut! Aluksi pintojen luominen kerroksittain ilmaan maalaamalla tuntui haastavalta ja kaipasin Tilt Brush-työkaluihin lisää siveltimiä paksumpien, kolmiulotteisten muotojen tekoon. Nyt siveltimiä onkin tullut jo onneksi lisää.

Inspiroivia Tilt Brush-töitä löydät myös esim. Rein Bijlsman Youtube-kanavalta.
Upeita töitä löytyy myös Anna dream brush -kanavalta.

MasterpieceVR

MasterpieceVR:llä voi luoda erityisen helposti myös pehmeämpiä ja oikeasti kolmiulotteisia muotoja kuin pursottamalla ja työhön saa luotua kauniita väripintoja. Työkalut tuntuivat heti luontevilta! Tämä on minun tämänhetkinen suosikkini! Usein jatkan työstöä ja animoin mallit Blenderissä.

Tässä pari kuvaa luonnostelemastani talosta. Ajatuksissani oli hieman peltimäinen, monisävyinen pinta ja sen maalailu sujuikin luontevasti MasterpieceVR:n työkaluilla.

MasterpieceVR:n virtuaaliateljee on ihanan siisti ja valoisa!

masterpiecevr

masterpiecevr_toolsTyökaluista löytyy hyödyllisiä apuvälineitä tarkempaan työstöön ja yksittäisiä muotoja voi myös tallentaa. Hienoa on myös yhdessä tekemisen mahdollisuus, jos kaveriltakin HTC Vive tai Oculus Rift ja MasterpieceVR löytyy.

Google Blocks

Yksinkertaisemmat 3D-mallit onnistuvat ilmaisen Google Blocksin avulla. Mallit on myös helppo julkaista verkossa muiden nähtäville Poly:n avulla. Malleja voi toki jatkotyöstää vaikka Blenderillä tai jollakin muulla mallinnusohjelmalla sekä viedä Unityyn. Haluaisin kokeilla myös Blocksilla toteutetun mallin 3D-tulostamista, mutta se on vielä testaamatta.

Tutustu myös animointiin virtuaalimaailmassa: AnimVR!

My favourite Virtual Reality Art Tools at the moment: 

and for animation:  AnimVR!

Check out these amazing artists (Youtube):

..and of course there are many more..

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s