Aakkosposteri Aurasmalla

Toteutimme Matleena Laakson kanssa ITK-konferenssiin lisätyn todellisuuden posterin, jonka aiheena on Some-aakkoset. A1 kokoiseen julisteeseen on koottu vinkkejä ja ohjeita sosiaalisen median palveluiden käyttöön opetuksen näkökulmasta. Sisällöt aukeavat Aurasma-mobiilisovelluksella ja se on saatavilla Android ja iOS-laittteille.

Julisteessa on 25 aakkosta, joista jokaisesta aukeaa joku sosiaalisen median palveluun liittyvä sisältö. A-kirjaimesta avautuu ohjeita Aurasman käyttöön opetuksessa, B-kirjaimesta löytyy tietoa blogien opetuskäytöstä ja C-kirjaimesta saat selville, kuinka voit ansaita Credly-osaamismerkin. Tarkemmat tiedot some-aakkosista ja ITK-konferenssipäivien annista on koottu Matleenan blogiin.

Posteripaikalla oli hyvä meininki, ja veikkaan että saimme tartutettua innostusta lisätyn todellisuun hyödyntämiseen 🙂 Saimme posteristamme hienoa palautetta, joten uurastus kannatti! Ja hauskaa oli sekä posteria tehdessä, että sitä esitellessä, yhden suosikkiaiheemme parissa!
Aurasmalla julisteen kirjaimista aukeaa kuvia, videoita, linkkejä blogeihin ja muille verkkosivuille.

someaakkosB

someaakkosU
Julisteen ja pienet kirjanmerkit toteutin Illustratorilla. Halusin kirjainkuutioihin kuluneiden puukuutioiden tyyliä. Haasteina kirjaimissa oli kuution muoto, Aurasma kun tunnistaa heikosti samanmuotoiset kuvat. Kuution ”roskilla” on siis tärkeä tarkoitus. Ne ovat joka kuutiossa yksilölliset, ja auttavat trigger-kuvan tunnistamisessa. Peitin Aurasma Studiossa kaikki samanlaiset ja täysin tasaväriset kohdat taustasta. Näin Aurasma tunnistaa kuvat paremmin.

2015/04/img_1741.png
Muut värit toimivat heti hyvin, mutta oranssia jouduin vielä lopuksi tummentamaan, jotta kontrastia oli Aurasman kannalta riittävästi. Lisättyä todellisuutta sisältävissä painotöissä joutuu usein tasapainoilemaan selkeän visuaalisen ilmeen ja triggerkuvien tunnistettavuuden suhteen. Kuvat joissa on paljon yksityiskohtia, kontrastia ja yksilöllinen muoto, avautuvat parhaiten.

Videoita teimme mm. ilmaisella Adobe Voicella maksullisella Animotolla. Painikkeita tein Illustratorilla ja Photoshopilla ja ne on tallennettu läpinäkyvinä png-kuvina ja viety Aurasma Studioon.

Kirjanmerkkejä jäi jäljelle viimeisen konferenssipäivän jälkeen yksi, kuten kuvasta näkyy :).

2015/04/img_1732.jpg
ITK:sta sai itsekin taas uusia ideoita ja tapasimme jälleen ison joukon innostavia ihmisiä! Näillä eväillä taas jaksaa! Mitähän jännää ensi vuonna..

Posteria voit kokeilla, kun lataat Aurasma sovelluksen ja seuraat Aurasmassa käyttäjää Someaakkoset. Tulosta posteri (kokoja löytyy A4, A3 ja A1) ja katso Aurasmalla kirjaimia.

Aurasma augmented poster ”Some-aakkoset”, social media alphabets for ITK conference. Download the Aurasma app and follow the user Someaakkoset. You can print the poster in A4, A3 or A1 size. Most of the content is in finnish.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s